• SPISSKOMPETANSE INNEN SIKKERHET OG INFRASTRUKTUR

  • Sikkerhet

  • Infrastruktur

  • Overvåking

  • Tjenester

  • Kurs

IPv6 readiness

Er du klar for IPv6?

 

Vi vet dette har vært skrevet mange ganger før. Nå er det imidlertid betydelig bevegelse. De store mediehusene, som VG, NRK og Aftenposten, har lenge vært tilgjengelig på IPv6. Det samme er tilfelle for Google, Facebook og de andre gigantene. Google rapporterer at IPv6 trafikken utgjør 13.31% av deres trafikk per 03. september 2016. Andelen er raskt stigende.

 

Alle de store norske ISP'ene tilbyr i dag IPv6, inkludert Canal Digital, Altibox, Get og Telenor. Neste steg for ISPene blir å implementere CGN (Carrier Grade NAT), noen av de mindre har allerede gjort det. Dette medfører at brukerne ikke lengre har offentlige IPv4 adresser hjemme, men blir NATet til én felles IPv4 adresse for borettslaget, gata, bydelen eller liknende. Når det skjer, vil en god del tjenester få problemer, siden det blir innført dobbelt NAT, én i brukerens ruter, og én hos ISP. Spesielt vil dette kunne ramme tjenester som Unified Communications,  videomøter og liknende. 

 

RIPE anbefaler at alle organisasjoner begynner arbeidet med overgang til IPv6 så fort som mulig. Ved å sette i gang før du blir tvunget, får du god anledning til å tenke over struktur, adresseplan og implementasjon. Ved å begynne implementasjonen vil du avdekke utfordringer, som utstyr som må oppgraderes eller byttes ut, samt at du blir vant til de nye metodene for feilsøking som kreves for IPv6. Innføring av IPv6 er en gylden anledning til å tenke redesign av nett som kanskje ikke er tilpasset moderne behov.

 

Data Equipment har jobbet med IPv6 i mange år, og tilbyr følgende tjenester:

 

IPv6 Readiness analyse:

Vi går gjennom og kartlegger kundens nettverk, og lager en oversikt over utstyr som må byttes, utstyr som må oppgraderes og andre hensyn som må tas før man kan innfør IPv6.

 

IPv6 Implementasjon:

Vi hjelper deg å implementere IPv6 i ditt nettverk. Vi bistår med utarbeidelse av adresseplan, samt konfigurasjon av rutere, switcher, brannmurer og trådløse nett. Vi kan også bistå med korrekt konfigurasjon av ditt AD-domene og tjenester som DNS og adresseallokering.

Det har vært snakket om IPv6 lenge, men nå dobles trafikken år for år.

Vi går gjennom nettverket ditt, og sjekker om du er klar for IPv6. Du får en rapport med oversikt over utstyr som kan oppgraderes, og utstyr som må byttes ut. 

 

Vi tilbyr også kurs innen IPv6, se våre kurssider for mer informasjon.

 

Ønsker du å bli kontaktet?

Vi svarer gjerne på dine spørsmål.
Legg inn din e-post adresse eller telefonnummer og vil vil ta kontakt med deg.
Ønsker du å ringe oss kan du gjøre dette på T: 23 16 80 00.