Wombat_PhishAlarm2015 2

Klikk bort uønsket e-post

E-post sikkerhet er viktig. Man investerer i teknologi. Man gjør opplæring på sine kollegaer.
Hva gjør man videre?

 

E-post, en kontinuerlig utfordring

E-post. Den mest misbrukte tjenesten skurkene bruker for å gjøre skade. Derfor investerer man i e-post sikkerhet. Det er bra. Men ingen sikkerhet er 100%. Derfor fokuserer man i tillegg på de ansatte, og gjør opplæring. Bra. Om en uønsket e-post kommer igjennom sikkerhetsbarrierene, og opplæringen har vært bra, hva da? Jo, da må man rapportere. Her er det flere muligheter.

 

Hva skjer?

Om du skulle få en e-post, som du finner mistenkelig, ikke klikk. Ikke åpne vedlegg. Er den mistenkelig, be om hjelp. En måte å gjøre dette på, er å klikke på en knappp i e-post klienten din, som det står "Report Phish" på, om du har den i din løsning. Report Phish får du også i web e-post løsningen din. 

Report-Phish-Pic

 

Det som da skjer, er at e-posten din sendes til noen, for videre analyse.

CLEAR-graphic

 

 

Hva anbefaler Data Equipment?

Data Equipment anbefaler alle våre kunder dette som sin helhetlige e-postsikkerhet:

- Ha en verifisert og god teknisk epostsikkerhet. Ikke ta første, beste og allerede integrerte som den raske løsningen. E-postsikkerhet er ikke epostsikkerhet.

- Ha fokus på opplæring av de ansatte. Dette kan gjøres via samtaler, møter, intranett, men også automatiserte løsniger som er en del av den helhetlige sikkerhetsløsningen

- Ha løsninger for enkel og god rapportering ved mistenkelig epost. Både for å finne ut om den er skadelig, eller for å informere systemet dersom du ser at den er skadelig. Ha også rutiner for å rapportere til myndigheter, via f.eks oss i Data Equipment. Les mer om dette her

 

Hva kan vi i Data Equipment hjelpe til med?

Vi i Data Equipment er partner med Proofpoint, som leverer en av markedets beste epost sikkerhetsløninger, de leverer PSAT, som er opplæring, samt at de bl.a leverer "Report Phish" som en funksjon i e-post klienten.

 

For mer informasjon:

 

Gøran Tømte-WEB_150x150

Gøran Tømte
CISO, Data Equipment
Mobil: 930 40 018
E-post: goran@dataequipment.no

 


 

Ønsker du å bli kontaktet?