En sikkerhetsløsning som virkelig «holder vann»

Ny løsning fra Data Equipment har gitt Knutsen OAS Shipping en komplett og fremtidsrettet IT-sikkerhetsplattform som de er særdeles fornøyde med.

Data Equipment, som er en ledende norsk leverandør av kostnadseffektive og tidsmessige løsninger med spisskompetanse innen sikkerhet og infrastruktur, har nettopp levert en ny og omfattende sikkerhetsplattform til Knutsen OAS Shipping, et fullintegrert shippingselskap med hovedkontor i Haugesund.

 

Avdelingskontorer på verdenshavene

- Vi var på utkikk etter en ny leverandør som var i stand til å bygge opp en komplett sikkerhets- og nettverksløsning for vår bedrift. Tidligere hadde vi en rekke forskjellige leverandører, men vi manglet rett og slett en totalleverandør som var i stand til å overskue, ivareta og utvikle hele sikkerhetsplattformen for oss. I den forbindelse var det helt essensielt å finne en leverandør som var i forkant med utviklingen innen dette feltet, og i dag er vi svært  fornøyde med at valget falt på Data Equipment, sier Nils Johan Gabrielsen som er Cyber Security Manager i Knutsen OAS Shipping, og fortsetter:

- Vi er et forholdsvis komplekst selskap å jobbe med i forhold til sikkerhet og nettverksløsninger med hovedkontor i Norge, kontorer flere steder rundt i hele verden og ikke minst de 43 skipene vi har i vår flåte og som vi drifter selv, som er våre «avdelingskontor». Disse skipene, eller avdelingskontorene om du vil, er i konstant bevegelse, og kan være alle steder i hele verden. Det gir selvsagt en rekke utfordringer som er noe mer kompliserte enn i vanlige bedrifter.

 

Total sikkerhetspakke

Ytelsene Data Equipment har levert til Knutsen OAS Shipping innbefatter en total sikkerhetspakke, med både ny og fremtidsrettet sikkerhetsløsning for å håndtere cyberangrep. Herunder nettverkssikkerhet, klient- og serversikkerhet, e-postsikkerhet, analyseverktøy, MFA (Multi Faktor Autorisering) og selvsagt rådgivningsbistand i relasjon til dette. 

- Vi har vært i gang med dette prosjektet og den nye sikkerhetsplattformen i snart to år. Det har vært et utrolig spennende og utfordrende prosjekt, som har gått helt etter planen. Det har gitt oss en unik innsikt og kunnskap om sikkerhetsløsninger i en litt uvanlig, men spennende organisasjon med tanke på de flytende avdelingskontorene. Knutsen OAS Shipping har vært en fantastisk samarbeidspartner som har spilt på lag med oss hele veien, og om selv har vært veldig bevisst på egne behov og valg. Selv om vi er kommet langt, og nærmer oss målet, er dette et kontinuerlig prosjekt som selvsagt krever løpende vedlikehold og utvikling. Neste steg blir sikring av skytjenester, i form av SaaS og IaaS. Her møter vi på helt nye funksjoner og dermed sårbarheter, som må adresseres med egne tiltak for god risikoredusering, forklarer Thomas Brodersen, Sales Manager Large Enterprise i Data Equipment.

- Den aller største gevinsten er helt klart at vi har fått en særdeles effektiv løsning som gir oss full visibilitet som vi har manglet tidligere. Og enda viktigere: En stabil og sikker løsning som vi kan stole på og som i ordets bokstaveligste forstand «holder vann» – uansett i hvilke verdenshav våre skip befinner seg, avslutter Nils Johan Gabrielsen i Knutsen OAS Shipping. 

Produktene som Knutsen OAS Shipping har implementer er blant annet: Palo Alto Networks, herunder Next Generation Firewall, TRAPS, Cortex XDR og Data Lake. I tillegg e-post sikkerhetsløsninger fra Proofpoint samt Duo MFA (multifaktorautentisering).

 

PAN_Duo_Proofpoint

 

For mer informasjon kontakt
 

Thomas Brodersen_100X100 Thomas Brodersen
Sales Manager Large Enterprise
Mobil: 958 30 108
thomasb@dataeuipment.no

 

Knusten Shipping logo
Om Knutsen OAS Shipping

The main office is located in Haugesund, Norway. However, due to worldwide operation, Knutsen has established offices and branch offices around the world. With particular relevance for the LNG business and the commercial operation and crewing of LNG vessels, a separate company is established within Spain; Knutsen OAS España, S.A. The office is located in Madrid. A crewing company has been established in Manila, Knutsen Philippines Inc, with the sole purpose of providing Knutsen Group with Filipino officers and ratings and other supporting services. For the shuttle tanker operations in Brazil, KNOT has a branch office in Rio de Janeiro, KNOT Management do Brasil. With particular relevance for the Danish flag registered shuttle tankers, an office is established in Copenhagen, Denmark, KNOT Management Denmark AS. The Knutsen Group has in addition other offices in Aberdeen, Scotland, Knutsen OAS (UK) Ltd. An office in Riga Latvia, SIA Knutsen Eastern Europe, a joint venture in Newfoundland Canada with J.J. Ugland, Canship Ugland Ltd. and in Ghana Knutsen Shuttle Tankers Ghana Ltd.
https://knutsenoas.com/about/